Met BHV maatwerk naar een veilige werkomgeving

Bedrijfshulpverlening, ofwel BHV, is de hulp die bepaalde medewerkers van een bedrijf verlenen wanneer er binnen het bedrijf iets voorvalt dat de veiligheid van het bedrijf of de medewerkers bedreigt. De BHV’er(s) binnen het bedrijf zijn speciaal opgeleid om deze hulp te verlenen en kennen de risico’s binnen het bedrijf, zodat zij snel en accuraat op bedreigingen in kunnen spelen.
Bosman TSE verzorgt de opleiding van BHV’ers en zorgt ervoor dat de bedrijfshulpverleners binnen uw organisatie precies weten waar zij extra op moeten letten. Dit doen wij niet zomaar in een lokaal op een externe locatie, wij spitsen de BHV training geheel toe op uw bedrijf. Dat noemen wij: BHV Maatwerk.

Risico-inventarisatie op locatie

Wanneer het om bedrijfshulpverlening gaat, is het noodzakelijk om te weten wat op uw locatie precies de gevaren binnen het bedrijf zijn. Natuurlijk kunt u dit niet enkel uit een boekje leren en is training op locatie wat ons betreft noodzakelijk.
Voorafgaand aan een BHV Maatwerk training komen wij eerst de locatie evalueren: we bekijken samen met de (toekomstige) bedrijfshulpverlener het pand, de mogelijke risico’s en hoe daar tijdens de BHV-training op maat op ingespeeld kan worden. Een kantoorgebouw heeft bijvoorbeeld andere prioriteiten tijdens een calamiteit dan een bedrijf waarin met machines wordt gewerkt, of een bedrijf met veel opslagruimte.

BHV maatwerk: de training

Tijdens de training van de BHV’ers werken wij op locatie en leert de cursist omgaan met alle mogelijke bedreigingen die er in uw bedrijf kunnen plaatsvinden. Natuurlijk voorzien wij daarnaast in alle nodige documentatie voor de training, zodat de cursist later ook altijd het cursusmateriaal nog eens na kan lezen. Onze BHV maatwerk cursus wordt altijd afgesloten met een certificaat of een bewijs van deelname.
U kunt bij ons kiezen voor een volledige BHV cursus inclusief brandbestrijding, levensreddend handelen en een ontruiming, maar ook een korte cursus van een dagdeel ter opfrissing van de kennis en kunde van ervaren BHV’ers behoort tot de mogelijkheden. Al onze cursussen worden op maat gemaakt en sluiten dus perfect aan bij de BHV-behoefte van uw bedrijf. Ook is het mogelijk een ontruimingsoefening voor het gehele bedrijf te organiseren.

Ploegleider BHV en workshops

Naast onze BHV maatwerk trainingen bieden wij bij grotere bedrijven ook een opleiding aan tot ploegleider BHV. Deze ploegleider geeft bij calamiteiten leiding aan het BHV team en is daarnaast zelf actief in dat team.
Bij Bosman TSE kunt u er daarnaast voor kiezen om slechts onderdelen van bepaalde trainingen aan bod te laten komen tijdens een workshop. Wanneer er binnen uw bedrijf bijvoorbeeld veel met brandgevaarlijke stoffen wordt gewerkt, is het zeer nuttig om de workshop ‘brandwonden verzorgen’ te laten volgen door meerdere werknemers. Denk daarnaast bijvoorbeeld aan workshops verbandleer, reanimatie, onderkoeling, et cetera.
Wanneer er binnen uw bedrijf behoefte is aan een workshop op maat, dan kijken wij graag samen met u naar de mogelijkheden.

Keuzes en updates

Uw keuzes staan bij ons altijd centraal. Of u nu alleen op zoek bent naar een BHV opfriscursus, een volledige opleiding van medewerkers van uw bedrijf, een ontruimingsoefening of een opleiding tot BHV ploegleider, wij bieden het u allemaal en volledig op maat.
Ook na de cursus kunt u uw kennis en kunde op peil houden door regelmatige opfriscursussen (eens per een a twee jaar) en/of een ondersteunend abonnement waarbij wij uw kennis en opleidingsmateriaal up-to-date houden.

Wilt u meer weten over ons ondersteunende abonnement, onze cursussen, workshops en ons BHV maatwerk? Neem dan contact met ons op. Wij zijn uw partner in veiligheid op de werkvloer.

Heeft u een vraag ?

Bel ons vandaag nog op en wij helpen u graag verder 0317 35 76 77. Of stuur ons een berichtje via het contact formulier.